Brochures

 
Een kind met het syndroom van Gilles de la Tourette op school

Een kind met het syndroom van Gilles de la Tourette op school

Informatie voor iedereen die leerlingen begeleidt en meer wil weten over hoe je omgaat met een kind met het Tourettesyndroom  (bestemd voor het basisonderwijs en de eerste 3 jaren van het voortgezet onderwijs).
Naast het beschrijven van de algemene kenmerken van Tourette en wat hiervan in de klas kan voorkomen, worden de aanpassingen in de klas benoemd die leerlingen met Tourette op school kunnen helpen.

Uitgave: 2012 - Stichting Gilles de la Tourette
36 pagina’s

 
Kinderen met het syndroom van Gilles de la Tourette

Kinderen met het syndroom van Gilles de la Tourette

Informatie voor ouders en verzorgers over kinderen met het syndroom van Gilles de la Tourette. Beschreven worden de verschijnselen, het beloop, de oorzaak, diagnose en behandeling. Met opvoed- en begeleidingstips voor ouders en verzorgers. De brochure is tevens een waardevolle bron van informatie voor familie en andere betrokkenen.

Uitgave: mei 2015 - Stichting Gilles de la Tourette
34 pagina’s

 
Behandeling van het syndroom van Gilles de la Tourette

Behandeling van het syndroom van Gilles de la Tourette

Informatie voor mensen met het syndroom van Gilles de la Tourette, ouders, verwijzers en andere betrokkenen.

In deze brochure wordt een beeld gegeven van de verschillende methoden die effectief zijn gebleken bij behandeling van het syndroom van Gilles de la Tourette. Aan de orde komen gedragstherapie, medicatie en overige behandelmethoden.

Uitgave: 2012 - Stichting Gilles de la Tourette
26 pagina’s

 

DVD's

 
Tourette en positief in het leven staan

Tourette en positief in het leven staan
‘Rondom 10’ special over Tourette met Cees Grimbergen

Deze DVD geeft inzicht in de belangrijkste kenmerken van het syndroom van Gilles de la Tourette aan de hand van interviews met 7 mensen die zelf het Tourette-syndroom hebben. Tal van onderwerpen komen aan de orde, waaronder de diagnose, problemen in de opvoeding, puberteit en hoe is het om als partner een relatie met een tourette-patiënt te hebben.

De DVD is geschikt voor lotgenoten, ouders, partners, zorg- en onderwijsbegeleiders die met het syndroom van Gilles de la Tourette te maken hebben.
43 minuten - 2011

Trailer: http://www.youtube.com/embed/J7_6G24Z27o

 
IK WIL NIET MAAR IK MOET

IK WIL NIET MAAR IK MOET
Over het leven met het Tourettesyndroom

Aan het woord komen 2 kinderen (10 en 13) en hun ouders en 2 jong-volwassenen (19 en 20) en een partner. Zij vertellen wat tourette in hun leven betekent.
Een voorlichtingsfilm voor iedereen die wat wil weten over het Tourettesyndroom en de impact daarvan op patienten en hun omgeving.
Deze film is gemaakt in opdracht van de Stichting Gilles de la Tourette.

Duur 18 min - november 2015

Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=1L037R_LG44