SeriousFun-kamp

maandag 15 augustus 2022

 
Vervolgdata
dinsdag 16 augustus 2022, woensdag 17 augustus 2022, donderdag 18 augustus 2022, vrijdag 19 augustus 2022
Locatie
De Schelphoek
Leeftijd
minimaal 6, maximaal 17 jaar
 

Outward Bound organiseert van maandag 15 tot en met vrijdag 19 augustus in samenwerking met Stichting Gilles de la Tourette een SeriousFun-kamp voor kinderen met Tourette in de leeftijd van 8 tot en met 17 jaar.

Over Serious Fun
SeriousFun Children’s Network, opgericht door Paul Newman, is een groeiende wereldwijde gemeenschap van gefinancierde kampen en programma’s voor kinderen met ernstige ziektes, aandoeningen en/of handicaps en hun families. De naam ‘SeriousFun’ geeft Pauls geloof weer in de kracht van het serieus nemen van plezier. De naam weerspiegelt zowel de ‘serieuze’ componenten als de ‘leuke’ ervaring van het kamp.

Impact
Volgens een evaluatie van SeriousFun-kampen (uitgevoerd over de periode 2014-2015 door Yale University’s Child Study Center) vonden ouders dat hun kinderen na het bijwonen van een kamp het volgende vertoonden:

– een verbeterd zelfvertrouwen;
– een hoger gevoel van eigenwaarde;
– een groter gevoel van onafhankelijkheid;
– en een verhoogde interesse in sociale activiteiten.

Activiteiten
De komende weken worden de activiteiten voor het SeriousFun-kamp door zowel Outward Bound als door Stichting Gilles de la Tourette verder uitgewerkt. Namens Stichting Gilles de la Tourette reist een aantal begeleiders mee. Ook zijn bij dit kamp begeleiders van Outward Bound aanwezig.

Voor wie?
Het kamp in Zeeland is bedoeld voor kinderen van Nederlandse en Belgische donateurs. Is er daarna nog plek over? Dan kunnen ook niet-donateurs hun kinderen hiervoor opgeven.

Locatie
Het SeriousFun-kamp vindt plaats in De Schelphoek in Zeeland.

Aanmelden
Op dit moment kun je je kind nog niet aanmelden voor het SeriousFun-kamp. Houd de komende weken onze socialmediakanalen en het Tourette Magazine van april in de gaten.

Kosten
Deelname aan dit SeriousFun-kamp is gratis.

 

 

Inloggen


Aanmelden als nieuwe donateur

Wachtwoord en/of gebruikersnaam vergeten?