Gamemiddag

zaterdag 21 november 2020

 
Tijd
13:00 tot 16:00 uur
Locatie
Hogeschool Utrecht, Padualaan 101, UTRECHT
Leeftijd
minimaal 12, maximaal 17 jaar
 

In 2020 vindt alweer de zesde editie plaats van de jaarlijkse gamedag voor tieners (12 t/m 17 jaar) met Tourette!

 

Heeft jouw tiener zin in een gezellige middag waarin hij of zij helemaal zichzelf kan zijn? Op zaterdag 21 november 2020 organiseert Stichting Gilles de la Tourette in samenwerking met Hogeschool Utrecht en 2e Kans Games opnieuw een gamemiddag.

 

Wat houdt deze middag in?
Er kunnen verschillende games gespeeld worden op de Nintendo Switch, Playstation 4 enz. Houd onze nieuwsbrief, website en socialmediakanalen in de gaten voor meer nieuws over welke games je dit jaar kunt spelen!

 

Er zullen deze dag geen 16+ of 18+ games gespeeld worden. Sommige tieners vinden dat erg jammer. Mocht dit van toepassing zijn op jouw tiener, wil je hem/haar hier dan alvast op voorbereiden?

 

Naast het gamen, is er ruimte om te ontspannen en iets lekkers te snoepen en te drinken (Let op! Er is geen lunch). De tieners zullen deze dag begeleid worden door Tourette-ervaringsdeskundigen en studenten van de HBO-opleiding Pedagogiek vanuit Ecologisch Perspectief.

 

Als ouder of verzorger ben je deze middag niet alleen maar de taxidienst! Er is een apart programma voor ouders, waarbij de nadruk ligt op het ontmoeten van andere ouders en het uitwisselen van ervaringen.

 

Wie? Tieners met Tourette van 12 t/m 17 jaar en hun ouder(s)/verzorger(s).

Wat? Gamen, ervaringen uitwisselen en een gezellige dag hebben!

Waar? Hogeschool Utrecht (Padualaan 101, 3584 CH Utrecht). Parkeren kan het best op de parkeerplaats aan de Leuvenlaan. Op zaterdag is dit gratis.

Wanneer? Zaterdag 21 november van 13.00 tot 16.00 uur.

 

Waar gaat deze gamemiddag vanuit?
De gamemiddag is ontwikkeld door Iris Vlaanderen. Naast haar werk voor de stichting is zij afgestudeerd aan de opleiding HBO Pedagogiek vanuit Ecologisch Perspectief. In 2015 was de gamemiddag haar afstudeerproject en dit sloeg dusdanig aan dat dit een jaarlijks terugkomend evenement is geworden. De gamemiddag is een samenwerking met 2e Kans Games (https://www.2ekansgames.nl) en de opleiding Pedagogiek vanuit Ecologisch Perspectief van Hogeschool Utrecht. Zij bieden ons materialen en een locatie en wij bieden studenten pedagogiek de kans om ervaring op te doen met de doelgroep. Deze studenten kunnen hun bevindingen verwerken in een verslag. Alle gegevens zullen anoniem verwerkt worden.

 

Hoe meld ik me aan?

Zodra je je kunt aanmelden voor de gamemiddag staat dit aangekondigd op onze website en socialmediakanalen. Wil je alvast laten weten dat je interesse hebt en een bericht krijgen als je je kunt aanmelden? Stuur dan nu alvast een e-mail naar iris@tourette.nl.

 

 

Inloggen


Aanmelden als nieuwe donateur

Wachtwoord en/of gebruikersnaam vergeten?